Ne razvijam se i stojim u mjestu, a ne znam što i kako dalje u poslu


Upoznajte Krešu. Krešo je nedavno postao voditelj zahvaljujući svojoj snalažljivosti. Krešo je ono što volimo nazvati „ulična š
kola“ i nema te situacije u kojoj se on neće snaći. Krešo želi dalje napredovati, ali mu se njegova ulična škola učestalo odbije o glavu. Naime kako bi napredovao i dalje, svjestan je da mora naučiti komunicirati s kolegama na drugi način umjesto onog „idemo to riješiti vani“. Osjeća kako nema podršku svoje radne okoline niti svog nadređenog jer su svi već stekli određeni dojam o njemu kojeg se teško riješiti.

povjerenjeKrešo dolazi na coaching kako bi rješio svoj problem osobe koja je zapela u trenutku i ne može dalje. Tijekom coachinga kroz bezbroj pitanja koja coach postavlja, Krešo dolazi do zaključka da je razlog njegovog stava nepovjerenje koji nosi u sebi još odavno. Kroz uporno rješavanje zadataka proizašlih iz coaching razgovora Krešo uspijeva prilagoditi svoj način komunikacije, rada i uspostaviti dobre odnose sa svima u timu. Kroz 6 mjeseci, Krešo uspijeva ponovo napredovati.

 

Upoznajte Mirnu. Mirna je zadovoljna  svojim poslom i plaćom, ali je muči što ne napreduje u svom poslu niti uči nešto novo. Mirna stagnira u razvoju. Jednako tako, Mirna je svjesna da ponekad ulazi u konflikte s kolegama, a voljela bi to izbjeći. Mirna se odlučuje  za poslovni coaching , iako je bila skeptična. Naime, na svakom uglu se priča o tom coachingu i čini joj se da se radi o „prodaji magle“.

Na coachingu Mirna shvaća kako ju kolege doživljavaju tijekom konflikta, zašto uopće do njega dolazi i kako ga može izbjeći. Mirna dolazi i do spoznaje što voli i želi raditi i kako kontinuirano napredovati i „izazivati“ samu sebe, u okvirima svoje pozicije. Shvatila je da mora tražiti stalna poboljšanja u djelu svog posla na koji može utjecati. Mirna izlazi s razgovora „nabrijana“ i jedva čeka svoj sutrašnji radni dan.

 


Upoznajte Vanju. Vanja je voditelj i ima problem što lako prihvaća sve zadatke nadređenih – odmah na prvu. Vanja ne želi ispasti osoba koja odbija zadatke nadređenih jer smatra da bi se to moglo loše odraziti na njezinu karijeru. Vanja je imala niz kvalitetnih ideja za unaprijeđenje poslovanja kompanije, no kad god ih je izložila nadređenima nitko je nije shvaćao ozbiljno. Beskrajno ju je frustriralo, kad puno lošiji projekti njenih kolega prolaze, samo zato što ih nadređene kolege ozbiljnije shvaćaju.

thinkingZbog vlastitog pristupa, Vanja je učestalo završavala sa zadacima koji su daleko ispod njezine razine stručnosti i troše njeno vrijeme koje je moglo efikasnije biti iskorišteno. Kroz odgovore na pitanja tijekom coachinga Vanja shvaća  zašto to uistinu radi, te kada, kako i zašto reći ne. Ili naprosto kada tražiti malo više vremena za svoju odluku oko prihvaćanja zadatka. Vanja je naučila upravljati tuđim očekivanjima te istovremeno postigla razumijevanje od strane nadređenih. Jednako tako nadređeni sada Vanju pažljivo slušaju prilikom izlaganja svih ideja jer je shvatila kako ih bolje prezentirati, a da to ne zvuči kao hvaljenje same sebe.

Mogli bismo opisivati još mnogo coaching situacija, no ukoliko ste zapeli u svom razvoju i ne znate kako se dalje pokrenuti, javite nam se pa će i vaša priča biti uspješno raspetljana. 😊

 

Prijavite se još danas na individualni poslovni coaching ili nas nazovite na: +38598489066 i osigurajte si besplatan uvodni razgovor na temu coachinga.