Preuzela sam posao s puno više odgovornosti – ne znam točno što očekuju od mene i malo me strah

Upoznajte Renatu. Renata je voditeljica manjeg kompanijskog odjela za marketing. Vodila je 8 zaposlenika i ukazala joj se prilika preći u najveći kompanijski odjel, Odjel prodaje koji je brojao 500 zaposlenika. Renata je željela napredovati i nikako nije htjela propustiti priliku.

Nakon dolaska na poziciju prvotno uzbuđenje je brzo splasnulo – nastupio je strah i zbunjenost. Preko noći se našla u situaciji u kojoj je odgovorna za rad 500 zaposlenika, od čega 7 voditelja odjela i 10 voditelja tima, koji su zajedno s njom odgovorni za financijski uspjeh kompanije. 

Renata nije imala puno izbora nego držati se dobivene prilike svim silama i savladati sve što joj se našlo na putu.

Renata je lutala. Puna tri mjeseca je tražila način kako da organizira voditelje koji su raštrkani po Hrvatskoj i osim korištenja online komunikacije, ne može baš često fizički skoknuti do njih.

Trebalo je zadovoljiti kolege, ostvariti ciljeve, saslušati zahtjeve voditelja, prodavača, sindikata, nadređene direktorice i člana Uprave te je u konačnici sve to, uz obiteljske obveze, trebalo iznijeti sa smiješkom. Renata je puno puta plakala u ta 3 mjeseca. U nekim trenucima se smatrala nesposobnom, u nekim trenucima je bila i bahata kako bi prikrila svoju nesigurnost, a na trenutke se pitala da li da odustane, iako je znala da ne smije. Uz pomoć supruga koji je već znao njezin obrazac ponašanja (prvo mislim da ništa ne znam, a onda na kraju sve nekako izguram i rasturim), Renata je uspjela kroz 6 mjeseci organizirati sebe, svoju ekipu, posao i ostvariti očekivane ciljeve. Naravno i sljedećih godinu dana je još puno toga morala naučiti, ali bilo je već malo lakše jer je savladala početni kaos.

Renata sam ja. Vjerujem da ima još puno Renata na ovom svijetu. Voljela bi da mi je netko mogao pomoći i ubrzano me pripremiti za sve što me čeka na novoj poziciji. Kraće bi trajalo, manje bi se mučila i prošlo bi uz puno manje stresa u poslovnom i privatnom životu, dok bi moji nadređeni i kompanija puno prije dobili očekivane rezultate.

Ukoliko se osjećate slično,

javite se na naš