Postajem voditelj i prvi puta dobivam šaroliki tim kojim moram upravljati. Kako?

All-gen lider radionica

 

Odabrani ste jer imate odlične rezultate i napokon ste postali voditelj tima. Zakoračili ste na novu stepenicu u karijeri i sada se opet trebate dokazati. Prvo pitanje koje vas muči je –  a kako sad delegirati posao članu tima koji to radi već 10 godina i koji misli da je baš on trebao završiti na vašoj poziciji?

Nakon samo nekoliko dana na novom voditeljskom mjestu, vidite da su pojedini članovi tima preopterećeni, pa im pomažete. Drugi članovi, kojima  ste dali prve zadatke, nisu napravili onako kako ste vi očekivali, a sutra sve prezentirate svom direktoru. Kako nemate vremena za objašnjavanje, opet uskačete i ostajete do kasno završiti posao kojeg ste neuspješno dodijelili.

U isto vrijeme tim se širi, dolaze novi članovi koji vas “vuku za rukav” i imaju sto pitanja. Ne stižete im posvetiti pažnju. Akumulirani rad i umor kao posljedica konstantnog spašavanja raznoraznih “situacija” ostavljaju posljedice. Na trenutke se čujete kako vičete na kolege zbog neobavljenog ili loše odrađenog posla, a na trenutke možda i plačete i spremni ste odustati.

Vaše kolege s kojima ste se družili prije odlaska na voditeljsku poziciju počinju vas izbjegavati. Neki su uz vas i dalje, ali osjećate da to više nije zbog prijateljstva, već njihove karijere.

Osjećate da ste se izgubili i to više niste vi. Vi stvarno želite svima pomoći, a sad se pretvarate u nešto što vam se nikako ne sviđa. Nesretni ste i razmišljate kako je prihvaćanje voditeljske pozicije bio krivi potez i sad bi se rado vratili natrag.

Imamo rješenje za vas!

Postanite All-gen lider i naučite kako:

 • prilagoditi stil vođenja svakom zaposleniku bez obzira na godine i razinu spremnosti
 • kvalitetno primiti i dati povratnu informaciju (feedback)
 • uspješno delegirati zadatke
 • motivirati svoj tim
 • aktivno slušati članove tima i inspirirati vođenjem kroz coaching
 • uspješno prezentirati
 • steći kredibilitet u novoj poziciji
 • krenuti iz želje da pomognete drugima, umjesto želje da vodite i posjedujete poziciju moći

Kome je namijenjena All-gen lider radionica:

 • svima koji su se prepoznali u opisanoj situaciji bez obzira na poziciju
 • svima koji su na poziciji voditelja tima ili to postaju
 • projektnim menadžerima koji trebaju upravljati šarolikim timovima
 • mentorima
 • voditeljima odjela bilo kojeg dijela poslovanja

Osnovne informacije:

Trajanje: 3 dana, uživo

Veličina grupe: do 10 polaznika

Cijena po polazniku: na upit

10 % popusta za 2 ili više polaznika iz iste organizacije

Prednosti za kompaniju: kandidat ili tvrtka mogu zatražiti dodatak u obliku sveobuhvatne procjene polaznika, za što se odvojeno dogovara ponuda i cijena.

Neuspješan lider košta kompaniju. Iz neznanja može povlačiti krive poteze i uzrokovati odlazak najboljih zaposlenika. Štoviše, i on može napustiti kompaniju jer se ne osjeća dobro na svojoj poziciji. Nesretan je i frustiran. Gubitak takvog stručnjaka u prosjeku košta kompaniju najmanje 3 mjesečne plaće zbog cijelog procesa novog zapošljavanja, uhodavanja i treninga. Nemojte biti jedan od tih poslodavaca. Omogućite svojim liderima rast, jer je to i rast vaše kompanije.

Zatražite više informacija o radionici!