Kako employer branding može pomoći vašoj kompaniji?

Autor: Grgomir Garić

Employer branding može pomoći vašoj kompaniji na slijedeće načine:

  1. Privlačenje vrhunskih talenata: employer branding gradi reputaciju vaše kompanije kao privlačnog poslodavca, komuniciranjem istinskih vrijednosti vaše kompanije. Na taj način privući ćete vrhunske talente koji dijele vaše vrijednosti i ciljeve.
  2. Zadržavanje talentiranih zaposlenika: zahvaljujući employer brandingu, vaša tvrtka izgradit će pozitivnu reputaciju poslodavca, a vaši zaposlenici će se osjećati motiviranije i lojalnije.
  3. Poboljšanje efikasnosti: zaposlenici koji su motivirani i lojalni kompaniji obično su efikasniji u svom radu i skloniji inovacijama. Kada zaposlenici osjećaju da su dio tima koji ima pozitivnu sliku, kao poslodavac, to potiče njihovo zadovoljstvo i kreativnost.
  4. Smanjenje troškova zapošljavanja: kroz employer branding vaša kompanija može smanjiti troškove povezane s oglašavanjem i zapošljavanjem novih zaposlenika, jer će provedbom employer branding strategije privlačiti više kvalitetnih kandidata u odnosu na “suhoparno” objavljivanje slobodnih pozicija.

employer branding cijena