Kako izgleda zdrava radna okolina u 2024. godini?

Autor: Renata Preglej Garić

Zdrava radna okolina u 2024. godini ovisit će o nizu faktora, uključujući promjene u organizacijskoj kulturi, razvoju tehnologija i potrebama zaposlenika. Međutim, neke opće smjernice koje kompanije mogu slijediti za stvaranje zdrave atmosfere uključuju:

  1. Komunikacija: komunikacija između svih voditeljskih razina i zaposlenika ključna je za stvaranje zdrave okoline. Tvrtke bi trebale uspostaviti redovite sastanke i dopustiti zaposlenicima da izraze svoje mišljenje, ideje i zabrinutosti.
  2. Povećanje svijesti o mentalnom zdravlju: tvrtke bi trebale povećati svijest o važnosti mentalnog zdravlja i pružiti potporu zaposlenicima koji se bore s mentalnim zdravstvenim problemima.
  3. Pružanje fleksibilnosti: udaljen način rada i fleksibilno radno vrijeme bi trebao postati standard, a ne pogodnost u obavljanju posla. Praćenje krajnjeg rezultata, umjesto vremena koje netko provede radeći, postaje imperativ za poslodavce novog doba.
  4. Inovativnost: kompanije bi trebale omogućiti svojim zaposlenicima da predlažu projekte koji mogu doprinijeti zajedničkom cilju i tako obogaćuju i svoj posao. Važno je poticati nove ideje i promicati inovativne prakse.

 

što je employer branding