Kako povećati angažiranost zaposlenika?

Autor: Renata Preglej Garić

Angažiranost zaposlenika možemo povećati na sljedeće načine:

  1. Komunikacija: ključan element za povećanje angažiranosti zaposlenika. Slušati i doživjeti ideje i mišljenja zaposlenika te po tome i djelovati, recept je za postizanje organizacijskog uspjeha i rasta.
  2. Educirani voditelji: najveći izvor nezadovoljstva zaposlenika su najčešće voditelji. Oni su ti koji mogu utjecati na angažiranost zaposlenika dajući kvalitetnu i pravovremenu povratnu informaciju – feedback. Preporučamo jednom mjesečno.
  3. Praćenje i nagrađivanje uspjeha: svi volimo znati što nam je činiti da ostvarimo određene ciljeve kako bi na osnovu toga bili i nagrađeni. Jasno definiranim i komuniciranim ciljevima te nagradama možemo postići i izvrsne rezultate.
  4. Poticanje osobnog razvoja: osigurajte svojim zaposlenicima priliku za razvoj vještina i znanja. Navedeno je moguće kroz mentorske programe, radionice ili druge oblike edukacije.
  5. Stvaranje pozitivne radne okoline: stvorite okolinu koja je otvorena za komunikaciju, suradnju i ideje. Okolinu u kojoj se ne traži krivca za problem već uči iz grešaka i fokusira na traženje rješenja.