Što je organizacijski razvoj?

Autor: Renata Preglej Garić

Jedna od naših specijalnosti kojima se bavimo je ORGANIZACIJSKI RAZVOJ.

Organizacijski razvoj je proces uvođenja pozitivnih promjena u sve dijelove organizacije, kako bi se poboljšao način na koji ta organizacija obavlja svoj svakodnevni posao. Naravno, sve u svrhu povećanja učinkovitosti poslovanja i ostvarivanja boljih poslovnih rezultata. Ovo nije službena definicija, ovo je naša definicija i sigurno nije savršena.

Stručnjaci za organizacijski razvoj bave se doslovno svime unutar organizacije, od promjene i unaprjeđenja pojedinih procesa, načina rada, načina pristupanja određenim problemima, do poboljšanja u načinu suradnje i odnosa među zaposlenima. Moguće je baviti se samo jednim djelom organizacije i raditi nešto manje promjene, no obično će rezultati izostati ukoliko se organizacijskom razvoju nije pristupilo imajući cjelovit pogled na poslovanje.

Kada je kompanijama potreban organizacijski razvoj?

Svakako prije no što upadnu u probleme. Idealno je započeti priču o organizacijskom razvoju dok ste vi i vaša kompanija još u svojoj SRETNOJ FAZI. Naime kasnije je sve teže i “bolnije” uvesti potrebne promjene.

Nekoliko primjera koji govore o tome kada se traži pomoć stručnjaka za organizacijski razvoj:

  • nezadovoljstvo i neangažiranost zaposlenika, povećana odsustva, ili povećani broj odlazaka zaposlenika
  • učestale pritužbe korisnika (posebice neki uzorak koji se ponavlja)
  • nedostatak inovacija, gubitak tržišta, gubitak konkurentske prednosti
  • smanjeni prihodi ili profit

I ne, NE MOŽE TO RADITI NITKO IZ ORGANIZACIJE (čak ni s ogromnim budžetima) i to samo iz jednog razloga – osoba unutar organizacije nikada ne može sagledati dovoljno objektivno cijelu organizaciju, kao što to može vanjski stručnjak, jer kada ste “unutra” uvijek tu postoje određeni, osjećaji, politika, prijatelji, hijerarhija, poveznice…